Binära alternativ Alberta

"Oavsett vad jag gjorde tappade jag": Alberta kvinna som tappade 75 000 dollar varnar för bedrägeri med binära optioner


Denna typ av investeringsbedrägeri tappar fler offer, säger kanadensiska värdepappersadministratörer


En Alberta-kvinna som tappade 75 000 dollar i en bluff för binära optioner sa att hon fortfarande är för skäms för att berätta för sin familj vad som hände. (CBC)



En Alberta-kvinna varnar andra för investeringsbedrägerier efter att ha förlorat 75 000 $ i en bluff för binära optioner.

Binära optioner innebär att satsa på hur en tillgång, till exempel en valuta eller aktie, kommer att prestera inom en fast tidsram, vilket vanligtvis är mycket kort. När tidsramen är slut får investeraren en förutbestämd utbetalning eller förlorar hela beloppet.


Naomi, som talade med CBC News på villkoret att hennes efternamn och plats inte ska avslöjas, hittade en annons för binära optioner online medan hon letade upp ett sportevenemang.


"Jag betraktar mig själv som en ganska kunnig, intelligent kvinna. Och jag vet inte hur jag måste möta konceptet att vara så dum," sa Naomi till Calgary Eyeopener måndag.


Det finns inga registrerade personer eller företag tillåtet att handla binära optioner i Kanada.


Tidigare denna månad kallade de kanadensiska värdepappersadministratörerna (CSA) binära optioner en ledande typ av investeringsbedrägeri och sade att antalet offer ökar. CSA inrättade en ny webbplats för att bekämpa bedrägeriet.


I december tog en Edmonton-företagare som tappade 300 000 dollar i denna typ av investeringsbedrägeri sitt eget liv.



"Låter ganska troligt"

Naomi sa att den första annonsen som hon såg innehöll en dam som gick genom ett lyxigt hem som förklarade en ny formel för att generera inkomst.

"Jag vet inte varför, men jag var nyfiken. Jag ville se vad det här handlade om så jag skickade in min information," sa hon.


Senare fick Naomi ett telefonsamtal från en man som frågade om hennes intresse för handel. Han började förklara hur saker fungerar och hon sa att hon inte var intresserad.


Naomi fick fler telefonsamtal och fick ytterligare information om binära optioner.


"Och efter en stund låter det ganska troligt," sa hon.


Naomi sa att hon undersökte företaget som presenterade erbjudandet för henne och fann webbplatser som hävdade att företaget var legitimt.



Liten investering att starta

Hennes initiala investering var bara $ 250, men det antalet fortsatte att växa.

"I princip är det nästan som en hypnotisk formel som används med förutsättningen att naturligtvis pengar tjänar pengar, och ju mer pengar som investeras, desto större blir resultatet," sa hon.


Så småningom förlorade Naomis binära optioner inom den fasta tidsramen. Sekunder senare gick de upp igen.


"Vid denna tidpunkt, oavsett vad jag gjorde, tappade jag," sa hon. Naomi började känna illamående, desperat och panik.


De kanadensiska värdepappersadministratörerna sa att de flesta webbplatser med binära optioner är riggade för att locka till offer med små avkastningar tidigt. Ofta sker ingen faktisk handel. Istället skapas hela samspelet för att stjäla pengar.



Duped igen

Efter hennes första förlust fick Naomi ett samtal från ett företag som erbjöd sig att få tillbaka sina pengar och döpades igen.

"De var förskräckta över vad som hänt mig, och mycket sympatisk, rättvis ilska, och var fast beslutna att hjälpa mig att återta mina förluster," sade hon.


"Och så, tro det eller inte, jag blev tappad igen. Det verkar helt otroligt för någon från utsidan som tittar in."


Naomi sa att denna bedrägeri lägger en betydande del i vad hon hade hoppats att lämna sina barn. Hon har inte berättat för sin familj vad som hände.


"Jag skämmer mig fortfarande djupt och känner mig fortfarande hemskt förnedrad", sa hon.


Naomi varnar andra Albertans att prata med sin bank innan de gör något liknande, snarare än att lita på information online.


mer alberta nyheter cbc.ca/news/canada/calgary


uppdatering:



Värdepappersreglerare varnar om bedrägeri med binära optioner


Kanadensiska värdepappersadministratörer lanserade en webbplats förra veckan med information om bedrägeriet



*** Den överväldigande majoriteten av webbplatser med binära optioner är riggade för att locka till offer med små tidiga avkastningar, säger de kanadensiska värdepappersadministratörerna. (CBC) ***
De kanadensiska värdepappersadministratörerna (CSA) varnar för att ett bedrägeri dyker upp i Kanada som tömmer investerarnas bankkonton.

Den binära optionen är en kortfristig satsning på en tillgångs riktning, till exempel en valuta eller aktie. Till skillnad från vanliga alternativ är de all-in: satsa rätt och du tjänar alla pengar från personen i den andra änden av handeln. Om du har fel förlorar du allt.


"Jag gillar att tänka på det som onlinespel som är förklädda som en finansiell produkt. Det är en sorts satsning," Jake van der Laan, medlem av en CSA-arbetsgrupp och chef för verkställighet med Financial and Consumer Services Commission i New Brunswick , berättade CBC: s Shift New Brunswick.



Inget pris troligt

Han sa att ett exempel skulle vara att köpa ett binärt alternativ att den kanadensiska dollarn skulle vara värd ett visst värde vid en viss tidpunkt imorgon, men om du hade fel skulle du förlora dina pengar.

Även om människor är korrekta kommer de sannolikt inte att få något pris.


"Många av dessa webbplatser är inte legitima. Den faktiska handeln händer inte," sade van der Laan.


Den överväldigande majoriteten av webbplatser med binära optioner är riggade för att locka till offer med små tidiga avkastningar, säger CSA. En "gratis" $ 100 i krediter kommer sannolikt att räcka för att få ett offer krokat.



Hur människor kontaktas

Van der Laan sade att potentiella investerare kontaktas via e-post, telefon eller sociala medier och riktas till en webbplats som ser legitim ut med diagram och grafer. På webbplatsen kan människor registrera sig, ge kreditkortsinformation och börja handla.

Scammers använder falska namn och är baserade i andra länder, med många som kommer från Israel, sade Van der Laan.


Han sa att 800 klagomål relaterade till bedrägeriet mottogs i Kanada förra året och han uppskattade förlusterna till miljoner.


Van der Laan rekommenderar att människor är skeptiska till förslag på binära optioner, undersöker dem och att prata med professionella i förväg, till exempel en finansiell rådgivare eller regulator för råd.


En sida för medvetenhet om binära optioner som skapats av CSA säger "inga personer eller företag är registrerade för att sälja binära optioner i Kanada."

********************


Binärt alternativ 

**wikipedia.org/wiki/Binary_option**

Ett binärt alternativ är ett ekonomiskt exotiskt alternativ där utbetalningen antingen är ett visst monetärt belopp eller inte alls. [1] [2] De två huvudtyperna av binära optioner är det binära alternativet cash-or-inget och det binära alternativet tillgång-eller-ingenting. Den förstnämnda betalar ett visst kontantbelopp om optionen löper ut pengarna medan den senare betalar värdet på den underliggande säkerheten. De kallas också allt-eller-ingenting-alternativ, digitala optioner (vanligare på valutamarknader / räntemarknader) och fasta avkastningsalternativ (på amerikanska börsen).


Medan binära optioner kan användas i teoretisk tillgångsprissättning, är de benägna att bedrägeri i sina applikationer och därmed förbjudna av tillsynsmyndigheter i många jurisdiktioner som en form av spel. [4] Många binära optioner har exponerats som bedrägliga. [5] USA FBI undersöker binära optioner över hela världen, och den israeliska polisen har bundit branschen till kriminella syndikater. [6] [7] [8] Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (ESMA) har förbjudit handel med binära optioner. [9] ASIC betraktar binära optioner som ett "hög risk" och "oförutsägbart" investeringsalternativ. [10]


FBI uppskattar att svindlarna stjäl 10 miljarder dollar årligen över hela världen. [11] Användningen av namnen på kända och respektabla människor som Richard Branson för att uppmuntra människor att köpa falska "investeringar" är ofta och ökar. [12] Artiklar som publicerats i tidningen Times of Israel förklarar bedrägeriet i detalj med hjälp av erfarenheterna från tidigare insiders som en arbetssökande rekryterad av en falsk mäklare för binära optioner, som fick höra att "lämna [hans] samvete vid dörren". 13] [14] Efter en utredning av Times of Israel godkände Israels kabinett ett förbud mot försäljning av binära optioner i juni 2017 [15] och en lag som förbjöd produkterna godkändes av Knesset i oktober 2017. [16] [17]


Den 30 januari 2018 förbjöd Facebook annonser för handel med binära optioner såväl som för kryptokurser och initiala mynterbjudanden (ICO). [18] [19] Google och Twitter meddelade liknande förbud under de följande veckorna. [20]



Funktion

Binära optioner "baseras på ett enkelt" ja "eller" nej "förslag: Kommer en underliggande tillgång att ligga över ett visst pris vid en viss tidpunkt?" [21] Handlare placerar satsningar på om det kommer eller inte kommer att hända. Om en kund tror att priset på en underliggande tillgång kommer att ligga över ett visst pris vid en viss tidpunkt, köper handlaren det binära alternativet, men om han eller hon tror att det kommer att ligga under det priset säljer de alternativet. I USA börser, priset på en binär är alltid under $ 100. [21]

Investopedia beskrev processen för handel med binära optioner i USA. sålunda:


[A] binär kan handlas till $ 42,50 (bud) och $ 44,50 (erbjudande) vid 1 p.m. Om du köper det binära alternativet rätt kommer du att betala $ 44,50, om du väljer att sälja rätt så kommer du att sälja till $ 42,50.


Låt oss anta att du bestämmer dig för att köpa till 44,50 $. Om kl 13:30 priset på guld är över 1 250 $, ditt alternativ löper ut och det blir värt $ 100. Du tjänar en vinst på $ 100 - $ 44,50 = $ 55,50 (minus avgifter). Detta kallas att vara "i pengarna."


Men om priset på guld ligger under 1 250 dollar vid 13:30, upphör alternativet till 0 dollar. Därför förlorar du de investerade $ 44,50. Detta kallas att vara "ur pengarna."


Budet och erbjudandet varierar tills alternativet löper ut. Du kan stänga din position när som helst före utgången för att låsa in en vinst eller minska en förlust (jämfört med att låta den löpa ut från pengarna). [21]


I USA kommer varje binärt alternativ att sätta upp $ 100 eller $ 0, $ 100 om insatsen är korrekt, 0 om det inte är det. [21]


I onlineindustrin för binära optioner, där kontrakten säljs av en mäklare till en kund på ett OTC-sätt, används en annan optionsprissättningsmodell. Mäklare säljer binära optioner till ett fast pris (t.ex. $ 100) och erbjuder viss fast procentsatsavkastning vid avveckling i pengarna. Vissa mäklare erbjuder också en typ av pengar-belöning till en förlorande kund. Till exempel, med en vinstbelöning på 80%, belöning utan pengar på 5% och optionskursen 100 $, är två scenarier möjliga. Betalningen i pengarna betalar tillbaka optionskursen $ 100 och belöningen på $ 80. Vid förlust återlämnas inte optionskursen utan belöningen utan pengar på $ 5 beviljas kunden. [22]


På icke-reglerade plattformar förvaras inte nödvändigtvis kundpengar på ett förtroendekonto, enligt vad som krävs av statlig finansiell reglering, och transaktioner övervakas inte av tredje parter för att säkerställa rättvis spel. [23]


Binära optioner betraktas ofta som en form av spel snarare än investeringar på grund av deras negativa kumulativa utbetalning (mäklarna har en fördel över investeraren) och eftersom de annonseras som kräver liten eller ingen kunskap om marknaderna. Gordon Pape, som skrev på Forbes.com 2010, kallade webbplatser med binära optioner "spelwebbplatser, rena och enkla" och sa "den här typen av saker kan snabbt bli beroendeframkallande ... ingen, oavsett hur kunnig, kan konsekvent förutsäga vad ett lager eller en vara kommer att göra inom en kort tidsram ". [24]


Pape konstaterade att binära optioner också är dåliga från spelets synvinkel på grund av den alltför stora "huskanten". En webbplats för binära optioner online betalade $ 71 för varje framgångsrik handel med $ 100. "Om du förlorar, får du tillbaka $ 15. Låt oss säga att du gör 1 000" affärer "och vinner 545 av dem. Din vinst är $ 38,695. Men dina 455 förluster kommer att kosta dig $ 38,675. Med andra ord måste du vinna 54,5% av tiden bara för att bryta jämnt ". [24]


USA Commodity Futures Trading Commission varnar för att "vissa binära optioner Internetbaserade handelsplattformar kan överskatta den genomsnittliga avkastningen på investeringar genom att annonsera en högre genomsnittlig avkastning på investeringar än en kund skulle förvänta sig med tanke på utbetalningsstrukturen." [25]



Reglering och bedrägeri

Mer information: Värdepappersbedrägeri
Många binära optioner "mäklare" har blivit utsatta för bedrägliga transaktioner. [28] I dessa fall finns det ingen verklig mäklare; kunden satsar mot mäklaren, som agerar som en hinkbutik. Manipulering av prisdata för att få kunder att förlora är vanligt. Uttag stoppas eller vägras regelbundet av sådana operationer; om en klient har goda skäl att förvänta sig en betalning kommer operatören helt enkelt att sluta ta sina telefonsamtal. [13] Även om binära optioner ibland handlas på reglerat utbyte, är de i allmänhet oreglerade, handlas på Internet och är benägna att bedrägeri. [3]


Europeiska unionen

Den 23 mars 2018 enades Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten, en finansiell tillsynsinstitution för Europeiska unionen och Europeiska tillsynsmyndigheten i Paris, om nya tillfälliga regler som förbjuder marknadsföring, distribution eller försäljning av binära optioner till detaljhandelskunder. [29]

Australien //

Den australiska värdepappers- och investeringskommissionen (ASIC) varnade den 13 februari 2015 mot australiska investerare mot Opteck, en olicensierad binäroptionsleverantör. [30] ASIC inledde senare en fokuserad ansträngning för att kontrollera olicensierade derivatleverantörer, inklusive "granska" webbplatser, mäklarföretag och hanterade tjänsteleverantörer med anknytning till binära optionsprodukter. [31]


Belgien

I augusti 2016 förbjöd Belgiens myndighet för finansiella tjänster och marknader binära optioner, baserat på oro över omfattande bedrägerier. [32]


Kanada

Inga företag är registrerade i Kanada för att erbjuda eller sälja binära optioner, så ingen handel med binära optioner är för närvarande tillåten. Provinsiella tillsynsmyndigheter har föreslagit ett fullständigt förbud mot all handel med binära optioner, inklusive ett förbud mot onlineannonsering för webbplatser med binära optioner. [33] Ett fullständigt förbud mot handel med binära optioner för optioner som löper ut under 30 dagar tillkännagavs den 28 september 2017. [34]


Cypern

Den 3 maj 2012 tillkännagav Cypern Securities and Exchange Commission (CySEC) en policyändring avseende klassificering av binära optioner som finansiella instrument. Effekten är att plattformar för binära optioner som är verksamma på Cypern, där många av plattformarna nu är baserade, måste vara CySEC-reglerade inom sex månader från dagen för tillkännagivandet. CySEC var den första EU-MiFID-medlemsregleraren som behandlade binära optioner som finansiella instrument. [35]

Under 2013 rådde CySEC över de bestridliga binära optionsmäklarna och kommunicerade intensivt med handlare för att förhindra riskerna med att använda oreglerade finansiella tjänster. Den 19 september 2013 skickade CySEC ut ett pressmeddelande som varnar investerare mot binäroptionsmäklaren TraderXP, som inte och aldrig hade fått licens av CySEC. [36] Den 18 oktober 2013 släppte CySEC en investerningsvarning om binäroptionsmäklaren NRGbinary och dess moderbolag NRG Capital (CY) Ltd., där de uppgav att NRGbinary inte var och aldrig hade licensierats av CySEC. [37]


CySEC upphävde också tillfälligt licensen för Cedar Finance den 19 december 2013, eftersom de potentiella överträdelserna som hänvisats tycktes allvarligt äventyra företagskundernas intressen och att kapitalmarknadernas funktion fungerar korrekt, som beskrivs i det officiella utgivna pressmeddelandet. CySEC utfärdade också en varning mot binäroptionsmäklaren PlanetOption i slutet av året och en annan varning mot binäroptionsmäklaren LBinary den 10 januari 2014 och påpekade att den inte reglerades av kommissionen och kommissionen hade inte fått något meddelande av någon av dess motsvarigheter i andra europeiska länder för att detta företag är en reglerad leverantör.


Cyperns tillsynsmyndighet införde en påföljd på 15 000 euro mot ZoomTrader. OptionBravo och ChargeXP straffades också ekonomiskt. CySEC indikerade också att den hade röstat för att avvisa licensansökan för ShortOption. [38]


Under 2015 böter CySEC upprepade gånger Banc De Binary för flera överträdelser inklusive uppmaning av U.S. kunder. [39] Under 2016 dömde tillsynsmyndigheten Banc De Binary Ltd ännu en gång för brott mot lagstiftningen. Mäklaren har kommit till en uppgörelse på 350 000 €. [40]



Frankrike

I augusti 2016 tillkännagavs Frankrikes Sapin II-proposition om öppenhet av Autorité des Marchés Financiers (AMF) i syfte att förbjuda all reklam för finansiella derivat. AMF uppgav att det skulle förbjuda annonsering av vissa mycket spekulativa och riskabla finansiella kontrakt till privatpersoner på elektronisk väg. [41] [42] Dokumentet gäller specifikt för binära optioner och för kontrakt för skillnad (CFD) och finansiella kontrakt på valutor. Den franska tillsynsmyndigheten är fast besluten att samarbeta med de rättsliga myndigheterna för att blockera olagliga webbplatser. [43] Lagen förbjuder också alla former av sponsring och partnerskap som resulterar i direkt eller indirekt reklam för de finansiella produkterna det täcker. Detta förbud sågs av branschövervakare ha en inverkan på sponsrade sporter som europeiska fotbollsklubbar. [44]

Det Cypernbaserade företaget 24Option [45] förbjöds att handla i Frankrike av AMF tidigare 2016. [46] De hade sponsrat en välkänd irländsk blandad kampsportkonstnär, Conor McGregor, som i sin tur främjade företaget via sociala medier. [47]



Tyskland

Tyska federala finansiella tillsynsmyndigheten (BaFin) har regelbundet publicerat investeringsvarningar. Den 29 november 2018 meddelade BaFin att de planerar att "förbjuda marknadsföring, distribution och försäljning av binära optioner till detaljhandelskunder på nationell nivå". [48]


Israel

Handel med binära optioner
I mars 2016 förbjöds handel med binära optioner inom Israel av Israel Securities Authority på grund av att sådan handel i huvudsak är spel och inte en form av investeringshantering. Förbudet utvidgades också till utländska kunder i oktober 2017. [16] [49] [4] Det godkändes av Knesset i oktober, trots stark motstånd från binäroptionsindustrin. [17]

Bedrägeri

Under 2016 publicerade Times of Israel flera artiklar om bedrägeri med binära optioner. "Vargarna i Tel Aviv: Israels enorma, amorala binära optioner bedrägeri" avslöjade att industrin är en bluff. [13] En andra artikel beskriver i detalj hur en försäljare av binära optioner fläckade kunder. "Enligt en ex-anställd i ett företag som sysselsätter över 1 000 personer i en höghus i kontoret i Tel Aviv, garanteras förluster eftersom" affärsrummet "på det binära optionskontoret kontrollerar handelsplattformen - som det krokiga ägandet av ett riggat kasino som manipulerar roulettehjulet ". [14]

I juli 2016 beställdes de israeliska binäroptionsföretagen Vault Options och Global Trader 365 av U.S. Tingsrätt för Northern District of Illinois betalar mer än $ 4,5 miljoner för olaglig handel med binära optioner, bedrägerier och registreringsöverträdelser. Företagen förbjöds också permanent att verka i USA eller sälja till U.S. invånare. [50]


I november 2016 genomförde Israel Securities Authority en raid på Ramat Gan-kontor för den binära optionsmäklaren iTrader. VD och sex andra anställda anklagades för bedrägeri, tillhandahöll olicensierade investeringsrådgivning och hinder för rättvisa. [51]


Den 15 maj 2017 arresterades Eliran Saada, ägaren till Express Target Marketing, som har drivit de binära optionföretagen InsideOption och SecuredOptions, misstänkt för bedrägeri, falsk redovisning, förfalskning, utpressning och utpressning. Fallet handlar om en singaporisk kvinna som påstår sig ha förlorat över 500 000 dollar till företaget. [52] [53]


I augusti 2017 sade den israeliska polisövervakaren Rafi Biton att den binära handelsindustrin "hade förvandlats till ett monster". Han berättade för den israeliska Knesset att brottsutredningar hade börjat. [8]


I september 2017 arresterade FBI Lee Elbaz, VD för handelsföretaget med binära optioner Yukom Communications, vid sin ankomst till USA. De arresterade henne för trådbedrägeri och konspiration för att begå trådbedrägeri. [54]


I februari 2019 arresterade FBI Austin Smith, grundare av Wealth Recovery International, efter sin ankomst till USA. Smith arresterades för trådbedrägeri på grund av hans engagemang som anställd på Binarybook.com. [55]



Malta

I mars 2013 tillkännagav Malta Financial Services Authority (MFSA) att reglering av binära optioner skulle överföras från Maltas Lottery and Gaming Authority. [56] Den 18 juni 2013 bekräftade MFSA att de enligt deras mening föll binära optioner inom ramen för direktivet om marknader för finansiella instrument (MiFID), vilket gjorde Malta till den andra EU-jurisdiktionen att reglera binära optioner som ett finansiellt instrument. Detta krävde att leverantörer fick en kategori 3-investeringstjänstelicens och överensstämmer med MiFID: s minimikapitalkrav; företag kan tidigare driva från jurisdiktion med en giltig lotteri- och spelmyndighetslicens. [57]


Nya Zeeland

I april 2017 meddelade Nya Zeelands Financial Markets Authority (FMA) att alla mäklare som erbjuder kortfristiga investeringsinstrument som löser sig inom tre dagar måste erhålla en licens från byrån. [58] Detta är avsett att täcka binära optioner såväl som kontrakt för skillnad (CFD).


Storbritannien

Handel med binära optioner
I Storbritannien reglerades binära optioner av Gambling Commission snarare än Financial Conduct Authority (FCA). [59] Denna förordning gällde emellertid endast för företag som har spelutrustning i Storbritannien. [60] FCA föreslog 2016 att föra binära optioner under sin jurisdiktion och begränsa dem. De uppgav att binära optioner "inte verkade uppfylla ett genuint investeringsbehov". [61] I mars 2017 utfärdade Action Fraud en varning om binära optioner. [62]

Isle of Man, ett självstyrande kronberoende som Storbritannien är ansvarig för, har utfärdat licenser till företag som erbjuder binära optioner som "skicklighetsspel" licensierade och reglerade under fast oddsinspel av Isle of Man Gambling Supervision Commission (GSC) [63] Detta placerar binära optioner som en form av spel, och administratören för handeln som något liknande ett kasino, i motsats till ett utbyte eller mäklarhus.


Den 19 oktober 2017 attackerade London-polisen 20 företag med binära optioner i London. [61] Den 3 januari 2018 övertog Financial Conduct Authority (FCA) reglering av binära optioner från Spelkommissionen. [59] I december 2018 har FCA föreslagit nya regler som permanent skulle förbjuda försäljning, marknadsföring och distribution av binära optioner till detaljhandelskonsumenter. [64]


Bedrägeri

Bedrägeri på marknaden är vanligt, med många leverantörer av binära optioner som använder namnen på kända och respektabla människor utan deras vetskap. Enligt ett nationellt rapporteringscenter Action Fraud rapporterade 664 binära optioner bedrägerier 2015/16, vilket ökade till 1 474 2016/17. City of London-polisen i maj 2017 sa att rapporterade förluster för föregående budgetår var 13 miljoner pund, ökade från 2 miljoner pund året innan. [12] Under första halvåret 2017 rapporterade 697 personer förluster på över 18 miljoner pund. [61]


Förenta staterna

Handel med binära optioner
I USA godkände Securities and Exchange Commission 2008 börshandlade binära optioner. [65] Handeln inleddes på den amerikanska börsen (AMEX) och Chicago Board Options Exchange (CBOE) i maj och juni 2008. [66]

AMEX (nu NYSE American) erbjuder binära optioner på vissa börshandlade fonder och några få likvida aktier som Citigroup och Google. På utbytet kallades binära optioner "fast avkastningsalternativ" (FRO); samtal kallades "finish high" och placeringarna fick namnet "finish low". [citat behövs] För att minska hotet om marknadsmanipulation av enstaka aktier använder FRO ett "avvecklingsindex" som definieras som ett volymviktat medelvärde för handeln vid utgången dag. AMEX och Donato A. Montanaro lämnade in en patentansökan för börsnoterade binära optioner med ett volymviktat avvecklingsindex 2005. [67] CBOE erbjuder binära optioner på S&P 500 (SPX) och CBOE Volatility Index (VIX). [68] Tickarna för dessa är BSZ [69] respektive BVZ. [70]


NADEX, en amerikansk-baserad Commodity Futures Trading Commission (CFTC) reglerade utbyte, lanserade binära optioner för en rad marknader för Forex, råvaror och aktieindex i juni 2009. [71] Den 30 mars 2010 utfärdade CFTC en ändrad utnämningsorder för att tillåta handel på NADEX. [72] NADEX har sedan dess erbjudit handel med binära optioner mellan köpare och säljare. De deltar inte i handeln. [73]


bedrägeri

Den 6 juni 2013, U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) och Securities and Exchange Commission (SEC) utfärdade tillsammans en Investor Alert för att varna för bedrägliga marknadsföringsprogram som involverar binära optioner och plattformar för binära optioner. De två byråerna sa att de hade fått många klagomål på bedrägerier om webbplatser för handel med binära optioner, "inklusive vägran att kreditera kundkonton eller återbetala medel till kunder, identitetsstöld och manipulering av programvara för att generera förlorade affärer". Andra binära optioner överträdde kraven för att registrera sig hos tillsynsmyndigheter. [25] [28]

I juni 2013, U.S. tillsynsmyndigheter anklagade det israelisk-cypriotiska företaget Banc De Binary för att olagligt sälja binära optioner till U.S. investerare. [25] [74] I februari 2016 nådde företaget en uppgörelse på 11 miljoner dollar med U.S. myndigheter. Tillsynsmyndigheterna tyckte att företaget använde ett "virtuellt kontor" i New Yorks Trump Tower i strävan efter sitt system, och undviker ett förbud mot off-exchange binära optionskontrakt. Företaget varken medgav eller nekade anklagelserna. [75] I november 2016 publicerade SEC ytterligare en Investor Alert på webbplatser med binära optioner. [76] 2016


I februari 2017 rapporterade Times of Israel att FBI genomförde en aktiv internationell utredning av binäroptionsbedrägeri och betonade dess internationella karaktär och sa att byrån var "inte begränsad till USA". Offrar från hela världen ombads kontakta ett FBI-fältkontor eller FBI: s Internet Crime Complaint Center. Undersökningen är inte begränsad till de binära optionsmäklarna, utan är omfattande och kan omfatta företag som tillhandahåller tjänster som gör det möjligt för branschen att fungera. Kreditkortsutgivare kommer att informeras om den bedrägliga karaktären hos en stor del av branschen, vilket möjligen skulle möjliggöra för offren att få ett återkrav eller återbetalning av bedrägligt erhållna pengar. [6]


Den 13 mars 2017 upprepade FBI sin varning och förklarade att "förövarna bakom många av webbplatserna för binära optioner, främst brottslingar som finns utomlands, bara är intresserade av en sak - att ta dina pengar". De tillhandahåller också en checklista över hur man undviker offer. [77] [7]


Det finns också en populär bedrägeri för återhämtningstjänster för binära optioner, där bedrägerier lovar att "jaga" ner de svindlare med binära optioner och hämta pengarna från dem genom lagliga metoder. [78] [79] I januari 2018 lämnade de federala åklagarna i Boston ett klagomål mot Leonel Alexis Valerio Santana och Frank Gregory Cedeno och anklagade dem för sådan typ av bedrägeri. [80] I augusti 2018 dömdes Santana till 63 månaders fängelse, tre år med övervakad befrielse och beordrades att återbetala $ 105 869 dollar (Cedeno åtalades i mars och åberopade sig inte skyldig). [81]

wikipedia.org

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är valutamarknaden? Hur det fungerar? Var och hur kan man lära sig att handla med forex?

Forex Bank i Sverige, Västra Götaland, Göteborg

Forex Ystad